Parketin hionta ja lakkaus

Hionta

Parketin hionta suoritetaan ammattitaidolla ja vanhasta kuluneesta parketista saadaan kuin uusi. Rikkoutuneet parketin osat korvataan uusilla. Voimme tehdä myös pelkän kevythionnan. Vaadittava toimenpide selvitetään parketin tarkastuksen yhteydessä.

Huomioithan että parketin hionta ja lakkaus olisi hyvä tehdä remontin lopuksi, jotta muut työvaiheet eivät aiheuttaisi naarmuja tai koloja lakattuun puuhun.

Lakkaus

Lakkaukset tehdään pääsääntöisesti suomalaisen Kiillon ja ruotsalaisen Arboritec:n vesiohenteisilla parkettilakoilla, joita lakataan 5 kerrosta (3 pohjalakkaa + 2 pintalakkaa). Pintalakkojen määrä vaihtelee riippuen puun imemiskyvystä. Vaihtoehtona lakkaukselle teemme myös öljyvahauksia ja -sävytyksiä. Öljyvaha vaatii kuitenkin enemmän huoltoa, kuin perinteinen lakka.

Vähän naarmuuntuneille lattioille suosittelemme kevythiontaa ja lakkausta. Kevythionta ei poista naarmuja tai koloja, vaan sen tarkoituksena on luoda lakasta uusi suojakerros parketille.

Kovempaa kulutuskestävyyttä vaadittaessa suosittelemme Arboritecin julkisentilan lakkoja. Kiiltoasteina on valittavissa puolikiiltävä Compo ja täyshimmeä Genuine (kestävyystaulukko alhaalla). Teemme parketin sävytykset hionnan ohessa, sävytysmallit löytyvät näyttelystämme. Näyttelymme sijaitsee osoitteessa Puolarmetsänkuja 6 Espoo. Näyttelyssämme on valmiit sävymallit yleisimmille parketeille, kuten tammimosaiikille ja -lautaparketille.

Parketin hionnat kokemuksella vuodesta 1983 -lähtien.

Hinnoittelu

Hintaa on vaikea määritellä tarkasti, sillä hinta muodostuu monesta seikasta. Tarjouspyyntöä lähettäessa olisi hyvä mainita ainakin seuraavat seikat:

  • monesko kerros
  • onko hissi käytettävissä
  • parkkipaikan saatavuus
  • nykyisen parketin kunto

Parhaiten saat meihin yhteyttä kun täytät tarjouspyyntökaavakkeen – selvitetään yhdessä millainen palvelukokonaisuus sopii teille parhaiten.

Kovuustaulukko

Kyseinen kovuustutkimus tehtiin v.2013 keväällä  Metropolia ammattikorkeakoulussa.

Itse mittaukset suoritettiin pintakäsittelytekniikan laboratoriossa. Kulutuskokeessa mitatiin lakan kulumaa milligrammoissa, sadan hiomakierroksen jälkeen.

Mitä isompi pylväs, sitä enemmän kulumaa.

Vaikka pinnoitteiden kovuus on tärkeää, pyrimme aina käyttämään myrkyttömiä ja liuotinvapaita lakkoja. Syksyllä 2013 saimmekin valikoimaamme myös keraamisesti vahvistetun lakan, jolla on EU:n Ecolabel sinetti (Entinen Arboritec Standard, nykyinen Ecologic).