myynti@parketti-kemppainen.com – Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – arkisin 7-15:30

Kalanruotoparketti

Pidämme massiivikalanruotoparkettia suoraan hyllyssä ja tilaustuotteena. Kauttamme myös kerrosrakenteiset kalanruotoparketit, esim. Bjelin.

Tilauksesta löytyy mm. Chevron-parketti eli “ranskalainen kalanruotoparketti” sekä paljon muita erilaisia parketteja, joita ei välttämättä löydy verkkokaupastamme.

 Kerrosrakenteinen vai massiivirakenteinen?

Kerrosrakenteinen parketti koostuu umpipuun sijaan liimatusta valmisrakenteesta ja pintaviilusta. Se on lähes aina tehtaalla valmiiksi pintakäsitelty toisin kuin massiiviparketti eikä työvaiheina ole kuin pelkkä asennustyö, liimaakaan ei välttämättä tarvita. Pintaviilun paksuus on kuitenkin yleensä ohut, eli hiontavara on pieni tai olematon.

Massiivirakenteinen parketti on umpipuinen ja koostuu siis yhtenäisestä kappaleesta – hiontavara on yleensä huomattavasti parempi ja se voidaankin kunnostaa moneen kertaan pitkän elinkaarensa aikana. Perinteisen pintakäsittelemättömän massiivikalanruodon työvaiheet ovat monimutkaisemmat; mahdollinen vanerointi, asennus erikoislujalla vedettömälllä parkettiliimalla (ja tarvittaessa kiinnitys esim. hakasin), hionta, kittaus (=rakojen täyttö) ja pintakäsittely. Massiiviparketin asennus on työläämpää ja vie enemmän aikaa. 9mm tai paksumpiin massiiviparketteihin suosittelemme yleensä vanerointia (esim. 8mm paksu kalanruotomosaiikki ei vaadi vanerointia). Esimerkiksi 16mm paksun massiivisauvan liimaus esim. 9mm koivuvanerille nostaa lattiaa kerrosrakenteista parkettia korkeammalle.

Massiivisauvalla ja -kalanruodolla on kuitenkin puolensa – hyvin asennettuna siitä saa erittäin näyttävän ja arvokkaan lattian, jonka käyttöikä voi olla jopa yli 100-vuotta.

Kalanruotoparketin asennus ja Listoitus
Kalanruotoparketti

Laadukkaat kalanruotoparketit Kemppaiselta

Olemme myös kerrosrakenteisia kalanruotoparketteja valmistavan ruotsalaisen Bjelinin virallinen jälleenmyyjä, saat kauttamme myös muiden valmistajien tuotteet.

Mihin ikinä päädytkään, on asennusprosessi suoritettava huolellisesti ja ammattimaisesti aina pohjatöistä alkaen. Liimattava kalanruotoparketti tulee liimata erikoislujalla vedettömällä parkettiliimalla, esim. Bona Quantum. Vanerointiin suosittelemme yleensä 9mm koivuvaneria.

Kokenut asennuspalvelumme palvelee PK-seudulla – tervetuloa tutustumaan lattiavaihtoehtoihin näyttelytilaamme Espooseen, teemme/tilaamme tarvittaessa mallipalat asiakkaalle.

Perinteinen Kalanruotoparketti – 90°

Perinteinen vanhan ajan kalanruoto koostuu suoraan 90° kulmaan sahatuista sauvoista. Perinteistä sauvaa voidaan asentaa muihinkin kuvioihin, kuten hollantilaiskuvio tai ruutukuvio – ylivoimaisesti suosituin on tavallinen kalanruoto. Kalanruotosauvoja rinnakkain asettelemalla saadaan myös suosittu tuplakalanruoto. Perinteinen kalanruotoparketti on Chevron-parkettia ja Unkarilaista kalanruotoa edullisempi pienemmän sahaushukan takia. Hionta on myös helpompaa, sillä perinteinen kalanruoto ei yleensä sisällä viisteitä.

Chevron-parketti eli ranskalainen kalanruotoparketti – 45°

Chevron-parketti eli ranskalainen kalanruotoparketti on nostanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Aiemmin vain palatseissa ja huviloissa käytetty Chevron on nykyään suosittu lattiavaihtoehto myös moderneihin asuntoihin. Kaikilta sivuilta viistetyn kalanruotosauvan pitkät päädyt on sahattu poikkeuksellisesti 45° kulmaan luoden kauniin visuaalisen efektin. Sisustus-suunnittelijoiden suosima Chevron-parketti on yleensä perinteistä kalanruotoparkettia suurempi – Leveä Chevron onkin erinomainen vaihtoehto avariin tiloihin!

Unkarilainen kalanruotoparketti – 60°

Ranskalaista kalanruotoa pitkälti vähemmän tunnettu Unkarilaistyylinen leveä kalanruotoladonta on sahattu  suurempaan 60° asteen kulmaan.

Unkarilainen Kalanruotoladonta 60
Klassinen Kalanruotokuvio 90
Chevron Kalanruotokuvio 45

[yith_wcan_filters slug=”default-preset-2″]

Näytetään kaikki 22 tulosta

Tilaustuotteina laajempi valikoima, ota yhteyttä!

Tehtaan tarjoamat lisäpalvelut

Massiivikalanruotoparketeille voi olla tarjolla erilaisia lisäpalveluja tehdas- ja tuotekohtaisesti.

Lakattu Tammi Natur Unkarilainen Kalanruotoparketti

Kysy kuvia ja lisätietoja asiakaspalvelustamme!

 • Mikroviisteiden teko
  • Antaa kauniin visuaalisen efektin
  • Antaa hieman anteeksi pienet korkeuserot
 • Harjauskäsittely
  • Tehdään ennen pintakäsittelyä
  • Antaa mukavan tuntuman jalalle
  • Luo kauniin visuaalisen efektin
  • Kestävämpi pinta – pehmeämmät puun osat poistetaan
  • Edullisempi kuin työmaalla tehtynä
 • Pintakäsittely
  • Lattian nopea käyttöönotto
  • Edullisempi kuin työmaalla tehtynä
  • Väritön lakka/öljy
  • Sävytykset asiakkaan toiveiden mukaan
   • Sävyttävä lakka tai sävyöljy (esim. Rubio Monocoat / Osmo Hadwax oil)
  • Mittatilaustyö asiakkaan toiveiden mukaisesti
16x100x600 Parketin asennus Inkoo

Pyydä tarjous parkettiasennukselle!

Kalanruotoparketin asennuksiin erikoistunut asennuspalvelumme hoitaa asennustyöt Helsingissä ja lähialueilla. Toteutamme koko asennusprosessin aina pohjatöistä alkaen – uusiin ja vanhoihin kohteisiin. Olemme palvelleet asiakkaitamme parkettitöissä jo vuodesta 1983, työllistämme tällä hetkellä 11. parkettialan ammattilaista. Lue lisää ja sovitaan työlle veloitukseton kohdekäynti, jossa kartoitamme lattian kunnon ja vaadittavat työmenetelmät. Pyydä tarjoustamme jo tänään!