Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – Ma-Pe 7-14myynti@parketti-kemppainen.com

Kalanruotoparketti

Tuomme maahan massiivipuisia kalanruotoparketteja myyntiin ja asennukseen. Myymme ja asennamme myös kerrosrakenteiset kalanruotoparketit, esim. Bjelin.

Tilaustuotteet tehtaalta onnistuvat tällä hetkellä aikaisintaan 3. Viikon päähän, mutta toimitusajat voivat venyä jopa useisiin viikkoihin riippuen tuotteesta.

Kalanruotoparketit toimitetaan 50% Left ja 50% Right-pontillisina, joka mahdollistaa erilaiset asennuskuviot. Kalanruotoparketin asennustyö on hitaampaa,  vaikeampaa ja siten myös kalliimpaa kuin esim. Lautaparketin tai mosaiikkiparketin.

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi. Pyrimme pitämään yleisimmät massiivitammisauva kalanruodot hyllyssämme (mm. 16x68x408). Tilauksesta löytyy myös mm. Chevron-parketti eli ”ranskalainen kalanruotoparketti” sekä paljon muita erilaisia kalanruotoparketteja, joita ei välttämättä löydy verkkokaupastamme.

 Kerrosrakenteinen vai massiivirakenteinen?

 

Uudet kerrosrakenteiset kalanruotoparketit ovat valmiiksi pintakäsiteltyjä eikä niitä tarvitse vaneroida. Perinteisesti massiivisauvakalanruodot ovat pintakäsittelemättömiä eli ne hiotaan, kitataan ja pintakäsitellään asennuksen yhteydessä. Markkinoilta kuitenkin löytyy jo valmiiksi pintakäsiteltyjä massiivikalanruotoja. Kalanruotoparketin asennus vaatii kokeneen parkettimiehen. Massiivisauvakalanruodon asennus on kalliimpaa, koska se joudutaan vaneroimaan (kalanruotomosaiikkia ei tarvitse vaneroida). Uudemmat kerrosrakenteiset kalanruodot voidaan liimata ilman vaneria, jotkut voidaan asentaa uivanakin nykyaikaisen lukkopontin ansiosta. Massiivikalanruodolla on kuitenkin puolensa – hyvin asennettuna siitä saa näyttävän ja arvokkaan lattian, joka kestää yli sukupolvien. Massiivikalanruodolla on myös huomattavasti parempi hiontavara kuin kerrosrakenteisilla, joissa on usein ohut pintaviilu.

Olemme myös mm. kerrosrakenteisia kalanruotoparketteja valmistavan ruotsalaisen Bjelinin virallinen jälleenmyyjä!

Joka tapauksessa aluslattian tulee olla erittäin suora ja ammattimaisesti tehty. Liimattava kalanruotoparketti tulee liimata erikoislujalla parkettiliimalla, esim. Bona Quantum.

Ota yhteyttä mikäli olet kiinnostunut asennuspalvelusta tai esim. 9mm koivuvanerista.