Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – Arkisin 7:00-15:30myynti@parketti-kemppainen.com

Kalanruotoparketti

Tuomme maahan massiivipuisia kalanruotoparketteja myyntiin ja asennukseen. Myymme ja asennamme myös kerrosrakenteiset kalanruotoparketit, esim. Bjelin.

Pidämme massiivikalanruotoparkettia suoraan hyllyssämme ja tilaustuotteet tehtaalta onnistuvat tällä hetkellä aikaisintaan 3. Viikon päähän, mutta toimitusajat voivat venyä jopa useisiin viikkoihin riippuen tuotteesta.

Kalanruotoparketit toimitetaan 50% Left ja 50% Right-pontillisina, joka mahdollistaa erilaiset asennuskuviot. Kalanruotoparketin asennustyö on hitaampaa,  vaikeampaa ja siten myös kalliimpaa kuin esim. Lautaparketin tai mosaiikkiparketin.

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi. Tilaustuotteina löytyy myös mm. Chevron-parketti eli ”ranskalainen kalanruotoparketti” sekä paljon muita erilaisia parketteja, joita ei välttämättä löydy verkkokaupastamme.

 Kerrosrakenteinen vai massiivirakenteinen?

 

Kerrosrakenteinen parketti koostuu massiivipuun sijaan pintaviilusta ja liimatusta valmisrakenteesta. Se on lähes aina tehtaalla valmiiksi pintakäsitelty eikä työvaiheina ole kuin pelkkä asennustyö, liimaakaan ei välttämättä tarvita. Massiivirakenteinen parketti on umpipuinen ja koostuu yhtenäisestä kappaleesta. 9mm tai paksumpiin massiiviparketteihin suosittelemme vanerointia (esim. 8mm paksu kalanruotomosaiikki ei vaadi vanerointia). Massiivikalanruotoparketin paksuus on tyypillisesti 16mm tai 21mm, mutta tämä vaihtelee. Esimerkiksi 16mm paksun massiivisauvan liimaus esim. 9mm koivuvanerille nostaa lattiaa kerrosrakenteista parkettia korkeammalle. Perinteisen pintakäsittelemättömän massiivikalanruodon työvaiheina ovat siis mahdollinen vanerointi, asennus erikoislujalla vedettömälllä parkettiliimalla (ja tarvittaessa kiinnitys esim. hakasin), hionta, kittaus (eli rakojen täyttö) ja pintakäsittely. Massiivirakenteisen parketin asennus on työlästä ja vie enemmän aikaa. Etenkin massiivikalanruotoparketin asennus vaatii kokeneen parkettimiehen. Uudemmat kerrosrakenteiset kalanruodot voidaan liimata ilman vanerointia, jotkut voidaan asentaa kelluvana (liimausta ei tarvita) nykyaikaisen lukkopontin ansiosta. Saat meiltä usean eri valmistajan kerrosrakenteiset kalanruodot. Massiivikalanruodolla on kuitenkin puolensa – hyvin asennettuna siitä saa erittäin näyttävän ja arvokkaan lattian, joka kestää yli sukupolvien. Massiiviparketilla on huomattavasti parempi hiontavara kuin kerrosrakenteisilla, joissa on usein ohut pintaviilu.

Olemme myös mm. kerrosrakenteisia kalanruotoparketteja valmistavan ruotsalaisen Bjelinin virallinen jälleenmyyjä!

Joka tapauksessa aluslattian tulee olla suora ja ammattimaisesti tehty. Liimattava kalanruotoparketti tulee liimata erikoislujalla parkettiliimalla, esim. Bona Quantum.

Aina kannattaa kysyä. Ota yhteyttä mikäli sinulla on lisäkysymyksiä tai olet kiinnostunut asennuspalvelusta. Vanerointiin suosittelemme 9mm koivuvaneria.