Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – Arkisin 7:00-15:30myynti@parketti-kemppainen.com

Mosaiikkiparketti

Mosaiikkiparketti on pienikokoisista ”kapuloista” tehty massiiviparketti, joka on ladottu valmiiseen kuvioon ja liimattu asennusverkkoon. Yleisin ladontakuvio on ruutukuvio, mutta se voidaan latoa myös esim. suorakuvioon tai tuplakalanruotokuvioon. Mosaiikkiparketti on 8mm paksu ja läpeensä puuta. Mosaiikki on muihin parkettityyppeihin verrattuna helppo paikattava. Elinkaarensa aikana se voidaan hioa ja pintakäsitellä muutamaankin kertaan. Mosaiikkiparketti on pitkä-ikäinen ja monipuolinen lattiavalinta, jonka suosio on taas nousussa. Tilaustuotteina myös erikoiskuvioiset mosaiikkiparketit.

Hiottu ja kitattu Kalanruoto Mosaiikkiparketti Tammi Natur 160mm 2 finger

Varastossamme on Suomen laajin valikoima mosaiikkiparkettia asennuksiin ja korjauksiin. Maahantuomme, myymme ja käytämme niitä itse.

Työvaiheet

Ennen mosaiikkiparketin asennusta voidaan asentaa askeläänikorkki, jonka päälle liimataan mosaiikki. Askeläänieriste ei ole pakollinen, mutta esimerkiksi taloyhtiö saattaa vaatia sitä kerrostaloon. Huomioithan, että tarvitset tällöin kaksinkertaisen määrän liimaa.

Kun mosaiikkiparketti on asennettu ja liima on kuivunut, se hiotaan tasaiseksi. Seuraavaksi levitetään puunsävyinen parkettikitti, jolla täytetään kapuloiden väliset pienet raot. Kitti levitetään koko pinta-alalle kauttaaltaan kitin levitykseen tarkoitetulla levityslastalla ja annetaan kuivua.

Koska tavoitteena on vain täyttää pienet raot eikä jättää kittiä puun pintaan, tulee ylimääräinen kitti hioa ennen pintakäsittelyä. Pintakäsittelyllä parketille annetaan uusi suoja ja ilme, vaihtoehtoina ovat esimerkiksi lakka tai vaikkapa väriöljy. Oikein tehtynä kunnollisilla materiaaleilla saadaan mosaiikkiparketista erittäin pitkäikäinen ja kaunis lattia. Elinkaarensa aikana se voidaan kunnostaa useaankin kertaan.

Mosaiikkiparketin paikkaus on helpompaa muihin parkettityyppeihin verrattuna. Kapulat ovat tyypillisesti 120-160mm pitkiä. Yleisin pituus on 160mm ja siitä seuraava 120mm, mutta myös erikoismittoja on tehty. Valikoimastamme löytyykin laaja valikoima erikoismittoja korjaustarkoituksiin, esim. 138mm ja 161mm.

Näytetään tulokset 51–75 / 86