myynti@parketti-kemppainen.com – Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – arkisin 7-15:30

Mosaiikkiparketti

Klassinen mosaiikkiparketti on taas muodissa

Monelle tuttu mosaiikkiparketti on yhä kysytympi, eikä syyttä. Mosaiikki on paitsi kaunis, myös erittäin kestävä ja käytännöllinen massiiviparketti pitkällä elinkaarella.

Tutusta ruutuparketistakin saadaan uniikki lattia

Asennussuuntaa vaihtamalla mosaiikkiparkettikin saa upean twistin. Totutun seinien suuntaisen asennuksen sijaan mosaiikki voidaan asentaa diagonaalisesti, eli vinottain. Myös erilaisia koriste-elementtejä voidaan käyttää esim. Seinien reunustalla. Valikoimastamme löytyykin laaja valikoima 8mm designparkettaja, jotka sopivat erinomaisesti yhteen perinteisen mosaiikin kanssa.

Parketti-Kemppaisen valikoimasta suuriin asennuksiin ja pieniin paikkakorjauksiin

Mosaiikkiparketteja on eri kokoisina, joista 160mm ruutukoko on yleisin ja sitä suositellaan asennuksiin. Valikoimastamme löytyy myös korjauksiin tarkoitetut erikoiskoot ja erikoistuotteet. Maahantuomme mosaiikkiparketit itse korkealaatuisilta tehtailta, valikoimastamme saat myös kaikki tarvittavat asennustarvikkeet edulliseen hintaan!

Näytetään kaikki 71 tulosta

Miten mosaiikkiparketti asennetaan?

Mosaiikkiparketti on pohjasta liimattava parkettityyppi, joka voidaan liimata esimerkiksi betonille tai vanerille, pohjan tulee olla suora sekä roskista ja liimajäänteistä vapaa. Ennen mosaiikkiparketin liimausta voidaan liimata askeläänikorkki. Liimauksen kuivuttua askeläänieristeen päälle liimataan mosaiikki. Askeläänieristys ei ole pakollinen työvaihe, sillä mosaiikkiparketti voidaan liimata pelkästään betonillekin, mutta esimerkiksi taloyhtiö saattaa vaatia sitä kerrostaloon. Huomioithan, että tarvitset tällöin kaksinkertaisen määrän liimaa. Askeläänikorkin liimaukseen suosittelemme yleensä jäykempää liimaa (kuten Kiilto Solid) ja mosaiikkiparketin kiinnitykseen elstisempaa vedetöntä liimaa (kuten Wakol MS 230).

Kun mosaiikkiparketti on asennettu ja liima on kuivunut, se hiotaan tasaiseksi. Seuraavaksi levitetään puunsävyinen parkettikitti, jolla täytetään kapuloiden väliset pienet raot. Kitti levitetään koko pinta-alalle kauttaaltaan tasoituslastalla ja annetaan kuivua. Koska tavoitteena on vain täyttää pienet raot eikä jättää kittiä puun pintaan, tulee ylimääräinen kitti hioa pois.

Puuvalmis mosaiikkiparketti pintakäsitellään esimerkiksi lakalla tai vaikkapa väriöljyllä. Oikein tehtynä kunnollisilla materiaaleilla saadaan mosaiikkiparketista erittäin pitkäikäinen ja näyttävä lattia. Perinteisestä ruutuparketistakin saadaan yksilöllinen ratkaisu asennettaessa diagonaalisesti eikä seinien suuntaisesti, kuten on totuttu. Valikoimastamme löytyy erikoistuotteina myös koristeellisia kuviomosaiikkeja. Elinkaarensa aikana mosaiikki voidaan kunnostaa useaankin kertaan.

Vanhan mosaiikkiparketin korjaus

Mosaiikkiparketin paikkaus on yleensä helpompaa muihin parkettityyppeihin verrattuna, koska yksittäisiä ruutuja voidaan vaihtaa uudella vastaavalla materiaalilla. Kapulat ovat tyypillisesti 120-160mm pitkiä. Yleisin pituus on 160mm ja siitä seuraava 120mm, mutta myös erikoismittoja on tehty. Valikoimastamme löytyykin laaja valikoima erikoismittoja korjaustarkoituksiin, joita ei muualta saa. Erikosmittoja ovat esim. 138mm ja 161mm ruutukoot.

Parkettiasennusta vailla?

Asennuspalvelumme hoitaa työt ripeästi ja ammattitaitoisesti työvaiheista säästämättä. Työllistämme tällä hetkellä 11. parkettialan ammattilaista. Henkilöstömme hoitaa työt purku- ja pohjatöistä aina listoitukseen ja pintakäsittelyyn asti. Ammattiliikkeen tekemänä parketti on kaunis asunnon arvoa ja viihtyisyyttä nostava kokonaisuus.