Työnjohtomme on tällä hetkellä lomalla, asiakaspalvelu: myynti@parketti-kemppainen.com – Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – arkisin 7:30-15:30

Mosaiikkiparketti

Mosaiikkiparketti on pohjasta liimattava pienikokoisista “kapuloista” tehty massiiviparketti, joka on ladottu valmiiseen kuvioon ja liimattu asennusverkkoon. Yleisin ladontakuvio on ruutukuvio, mutta se voidaan latoa myös esim. suorakuvioon tai tuplakalanruotokuvioon. Mosaiikkiparketti on 8mm paksu ja läpeensä puuta. Mosaiikki on muihin parkettityyppeihin verrattuna helppo paikattava. Elinkaarensa aikana se voidaan hioa ja pintakäsitellä muutamaankin kertaan. Mosaiikkiparketti on pitkä-ikäinen ja monipuolinen lattiavalinta, jonka suosio on taas nousussa. Tilaustuotteina myös erikoiskuvioiset mosaiikkiparketit.

Hiottu ja kitattu Kalanruoto Mosaiikkiparketti Tammi Natur 160mm 2 finger

Varastossamme on Suomen laajin valikoima mosaiikkiparkettia asennuksiin ja korjauksiin. Maahantuomme, myymme ja käytämme niitä itse.

Mosaiikkiparketin asennus

Mosaiikkiparketti on pohjasta liimattava parkettityyppi. Se voidaan liimata esimerkiksi betonille tai puualustalle, pohjan tulee olla suora sekä roskista ja liimajäänteistä vapaa. Ennen itse mosaiikkiparketin liimausta voidaan liimata askeläänikorkki, joka vähentää askelääniä & kopinaa, pidentää mosaiikkiparketin käyttöikää ja antaa pienet korkeuserot hiukan anteeksi. Liimauksen kuivuttua askeläänieristeen päälle liimataan mosaiikki.

Askeläänieristys ei ole pakollinen työvaihe, sillä mosaiikkiparketti voidaan liimata pelkästään betonillekin, mutta esimerkiksi taloyhtiö saattaa vaatia sitä kerrostaloon. Huomioithan, että tarvitset tällöin kaksinkertaisen määrän liimaa. Liimaukseen suosittelemme yleensä jäykempää liimaa (kuten Kiilto Spezial tai Solid) ja mosaiikkiparketin kiinnitykseen vedetöntä elastisempaa liimaa (kuten Wakol MS 230).

Kun mosaiikkiparketti on asennettu ja liima on kuivunut, se hiotaan tasaiseksi. Seuraavaksi levitetään puunsävyinen parkettikitti, jolla täytetään kapuloiden väliset pienet raot. Kitti levitetään koko pinta-alalle kauttaaltaan tasoituslastalla ja annetaan kuivua.

Koska tavoitteena on vain täyttää pienet raot eikä jättää kittiä puun pintaan, tulee ylimääräinen kitti hioa pois karkealla hiomapaperilla. Puuvalmis mosaiikkiparketti pintakäsitellään esimerkiksi lakalla tai vaikkapa väriöljyllä. Oikein tehtynä kunnollisilla materiaaleilla saadaan mosaiikkiparketista erittäin pitkäikäinen ja näyttävä lattia. Perinteisestä ruutuparketistakin saadaan yksilöllinen ratkaisu asennettaessa diagonaalisesti eikä seinien suuntaisesti, kuten on totuttu. Elinkaarensa aikana mosaiikki voidaan kunnostaa useaankin kertaan.

Mosaiikkiparketin korjaus

Mosaiikkiparketin paikkaus on yleensä helpompaa muihin parkettityyppeihin verrattuna. Yksittäisiä ruutuja voidaan korjata uudella vastaavalla materiaalilla, kapulat ovat tyypillisesti 120-160mm pitkiä. Yleisin pituus on 160mm ja siitä seuraava 120mm, mutta myös erikoismittoja on tehty. Valikoimastamme löytyykin laaja valikoima erikoismittoja korjaustarkoituksiin, joita ei muualta saa. Erikosmittoja ovat esim. 138mm ja 161mm ruutukoot.

Käytämme tuotteita myös itse omissa korjaustöissämme, parketin korjauksiin erikoistunut henkilöstömme palvelee teitä tarvittaessa pk-seudulla! Vaativammatkin korjaustyöt ovat meille arkipäivää. Käytämme töissämme tarvittaessa sävylakkoja, maahantuojaliikkeenä tunnemme tarvittavat materiaalit läpikotaisesti.

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Parkettiasennusta vailla?

Asennuspalvelumme hoitaa työt ripeästi ja ammattitaitoisesti työvaiheista säästämättä. Työllistämme tällä hetkellä 11. parkettialan ammattilaista. Henkilöstömme hoitaa työt purku- ja pohjatöistä aina listoitukseen ja pintakäsittelyyn asti. Ammattiliikkeen tekemänä parketti on kaunis asunnon arvoa ja viihtyisyyttä nostava kokonaisuus.