myynti@parketti-kemppainen.com – Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – arkisin 7-15:30

Ohutsauvaparketti

Maahantuomme, myymme ja asennamme Eurooppalaiset ohutsauvaparketit; mm. Töölön ruudun ja muut ruutuparketit.

Ohutsauva on näyttävä ja käytännöllinen kokonaisuus

Puuvalmis Kalanruoto Ohutsauvaparketti 250x50x10 mm Tammi Natur

Ohutsauva on näyttävä ja käytännöllinen kokonaisuus

Ohutsauvaparketti on sauvaparkettia edullisempi umpipuinen, ponttaamaton ja pintakäsittelemätön kapula, jonka paksuus on tyypillisesti 9 / 10mm, joka tarjoaa erinomaisen hiontavaran nostamatta lattian tasoa kuitenkaan liian korkealle. Erikoislujalla parkettiliimalla taataan mosaiikkiparkettia hieman paksummalle ohutsauvaparketille soveltuva kiinnitys, näin vältytään palojen käpristelyiltä ja irtoiluilta luonnollisen puun elämisen takia. Ohutsauva on perinteistä mosaiikkiparkettia suurempi, mutta pontattua sauvaparkettia pienempi ja on näin ollen käytännöllinen vaihtoehto ikään kuin pontillisen sauvaparketin ja mosaiikkiparketin väliltä.

Se on yleensä ladottu valmiiseen asennuskuvioon (kuten kalanruoto- tai ruutukuvio) tehtaalla liimatun asennusverkon avulla aivan kuten mosaiikkiparkettikin. Aina näin ei kuitenkaan ole. Ohutsauvaparketin käyttömahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana, sitä voidaan käyttää yhdistettynä esim. 10mm Designparketin kanssa koriste-elementtinä. Ohutsauvan leveys on yleensä n. 42-60mm ja pituus n. 200-350mm, mitat vaihtelevat. Puulajeista ylivoimaisesti suosituin on tammi. Asennuksen jälkeen tuote hiotaan, kitataan ja pintakäsitellään. Valikoimastamme löydät näihin soveltuvat tuotteet, pintakäsittelyssä suosittuja vaihtoehtoja ovat lakkaus, mieto valkolakkaus ja väritön öljy.

Vanharuutuparketti
Puuvalmis Kalanruoto Ohutsauvaparketti 250x50x10 mm Tammi Natur

Töölön ruutu ja ruutuparketit

Perinteisen ruutuparketin suosio on noussut viimevuosina, eikä syyttä – se on erinomainen vaihtoehto klassisiin arvoasuntoihin. Asentamalla diagonaalisesti eli vinottain, saadaan perinteisestä ruutuparketista aikaan yksilöllinen kokonaisuus upealla twistillä.

Vanharuutuparketti koostuu erikoismittaisesta 212 x 212 x 10 mm massiivipuisesta kapulasta, joka asennetaan työmaalla käsin vanharuutukuvioon eli Töölön ruutuun. Historian saatossa sitä on asennettu paljon erityisesti Helsingin arvoasuntoihin. Kuvio rakennetaan työmaalla kahdesta vierekkäisestä kapulasta, joista muodostetaan ruutuja. Rikkonaisia kalikoita on mahdollista paikata.

Kuvion koko: 212 x 212 mm

Ohutsauvan mitat: 10 x 106 x 212 mm

Lopputuloksena kaunis ja uniikki kokonaisuus, joka kestää sukupolvelta toiselle. Viimeistele upea ruutuparketti puun omaa luonnollista sävyä korostavalla lakalla tai vaikkapa värittömällä öljyllä!

Ohutsauvaparketin asennus

Ohutsauvaparketti on asennettava huolellisesti aina pohjatöistä alkaen, siksi kannattaakin käyttää kokenutta ammattiasentajaa. Vanerointi on pakollinen työvaihe lähes aina, näin taataan erinomainen tarttuvuus ja lattian pitkäikäisyys. Asennus tapahtuu liimaten erikoislujalla vedettömällä parkettiliimalla, kuten Bona Quantum.

Kokeneet massiiviparkettien asennuksiin erikoistuneet asentajamme palvelevat teitä pk-seudulla. Kysy tarjousta jo tänään! Sovitaan työlle ilmainen kohdekäynti!