Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – Arkisin 7:00-15:30myynti@parketti-kemppainen.com

Parketin hionta ja lakkaus

Helsinki ja lähialueet

Vanhan kellastuneen parketin kunnostus on mainio keino piristää asunnon ilmettä. Kun ajan saatossa suojakerroksen muodostanut värjääntynyt lakkakerros, puun pintasolukko ja pienet kolhut ja naarmut hiotaan pois, näyttää parketti usein kuin uudelta. Kokenut henkilöstömme pintakäsittelee parkettisi haluamallasi tavalla – yleensä lakkaamalla joko värittömällä tai valkolakalla. Myös väriöljyäminen on suosittu vaihtoehto etenkin kun halutaan tummempia/värikkäämpiä sävyjä.

Mosaiikkiparketin hionta – ennen

Vanha kulunut mosaiikkiparketti

Hionnan jälkeen

Vanha hiottu mosaiikkiparketti

Jos parketissa on syviä kolhuja tai tummumia, pyritään kuluneet kohdat vaihtamaan aina uusiin vastaaviin hyödyntäen varastomme Suomen laajinta korjausparkettivalikoimaa. Vaadittavat työmenetelmät selvitetään ilmaisella kohdekäynnillä ennen työn aloitusta, pyydä tarjousta jo tänään!

Näyttely- ja toimitilamme sijaitsee Espoon Puolarmetsässä, toiminta-alueeseemme kuuluu myös Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi ja Kauniainen.

(Parketin hionta olisi hyvä tehdä remontin viimeisenä vaiheena, jotta vältytään remontin aikana syntyneiltä kolhuilta ja naarmuilta.)

Lakattu parketti
Hiottu mosaiikkiparketti ennen jälkeen
Parketin lakkaus

Vaikka pinnoitteiden kovuus on tärkeää, pyrimme aina käyttämään myrkyttömiä ja liuotinvapaita lakkoja.

Yrityksellämme on pitkä kokemus parketin hiontatöistä, joka on paras takeemme laadukkaasta työjäljestä. Olemme palvelleet asiakkaitamme lattian hiontatehtävissä jo vuodesta 1983. Kokemuksen karttuessa oikeanlaiset työmenetelmät -ja materiaalit ovat hioutuneet parhaiksi mahdollisiksi.

 

Parketin hionta ja kunnostus ammattitaitoiselta henkilöstöltä

Kokeneet parketin hiojat käyttävät työssään uusia koneita ja hionta suoritetaan karkeuksia säästämättä. Lakkaus tehdään pääsääntöisesti ruotsalaisen Arboritec Ab:n nykyaikaisilla vesiohenteisilla parkettilakoilla, joita lakataan yleensä 5-kerrosta (3-pohjalakkaa + 2-pintalakkaa) puulattian tarpeiden mukaan. Arboritecin ainutlaatuisen keraamisen nanopartikkeliteknologian ansiosta lakka on erittäin kestävä, koska se pureutuu erinomaisesti pintaan. Arboritec-lattialakkoja voidaan levittää määrällisesti vähemmän, jolla säilytetään aidon puulattian tuntuma. Sopivalla kiiltoasteella lakkapinnasta saadaan toiveittesi mukainen – yleensä mattapintainen (kiiltoaste 20). Olemme käyttäneet Arboritecin parkettilakkoja jo vuosia ja havainneet ne parhaiksi mahdollisiksi.

Pintalakkojen määrä vaihtelee riippuen mm. puun imemiskyvystä.

Vaihtoehtona perinteiselle värittömälle lakkaukselle ja valkolakkaukselle teemme myös öljyvahauksia ja -sävytyksiä, mutta parketin lakkaus on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto mm. helppohoitoisuuden ja erinomaisen kulutuskeston takia.

Kovempaa kulutuskestävyyttä vaadittaessa – esim. koiratalouksiin – suosittelemme Arboritecin kestäviä julkisen tilan lakkoja.

Henkilöstömme tekee mahdolliset parketin sävytykset hionnan ohessa ja sävytysmalleja voi tulla myös katsomaan näyttelytilaamme. Näyttelyssämme on valmiit sävymallit yleisimmille parketeille, kuten tammimosaiikille ja -lautaparketille. Teemme tarvittaessa asiakkaalle mallipalat toiveiden mukaan.

Ota kaikki hyöty ilmaisesta kohdekäynnistä, kysy tarjousta jo tänään!

Ennen kirjallisen tarjouksen antamista käymme yleensä työkohdekäynnillä, jossa kartoitamme lattian kunnon ja vaadittavat työmenetelmät. Kohdekäynti ei sido tilaamaan työtä. Pidämme perinteistä palvelua kunniassa – kuulemme mielellämme toiveesi kasvotusten ja haluamme perusteellisen kuvan ennen työn aloitusta.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö!

Vanha puulattia kannattaa yleensä hioa ja kunnostaa. Sovitaan työlle kohdekäynti. Toimialueemme on Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi.

Kovuustaulukko

Kyseinen kovuustutkimus tehtiin v.2013 keväällä Metropolia ammattikorkeakoulussa. Mittaukset suoritettiin pintakäsittelytekniikan laboratoriossa. Kulutuskokeessa mitattiin lakan kulumaa milligrammoissa, sadan hiomakierroksen jälkeen.

Mitä isompi pylväs, sitä enemmän kulumaa.

Parkettilakkojen kestävyys