Työnjohtomme on tällä hetkellä lomalla, asiakaspalvelu: myynti@parketti-kemppainen.com – Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – arkisin 7:30-15:30

Parketin hionta ja lakkaus

Toimialueeseemme kuuluu Helsinki, Vantaa & Espoo

Vanhan kellastuneen parkettilattian hionta on mainio keino piristää asunnon ilmettä, kun se häiritsee omaa silmää. Kulunutkin parketti näyttää usein kuin uudelta, kun ajan saatossa suojakerroksen muodostanut lakkakerros, puun pintasolukko sekä kolhut & naarmut hiotaan pois.

Luotettavasti jo vuodesta 1983

Työllistämme tällä hetkellä 11. parkettialan ammattilaista. Asiantunteva henkilöstömme kunnostaa parketit ja puulattiat laadukkaalla työjäljellä. Hionta suoritetaan nykyaikaisilla koneilla karkeuksia säästämättä useaan eri suuntaan aina puulattian yksilöllisten tarpeiden mukaan. Lakkaus tehdään pääsääntöisesti ruotsalaisen Arboritec AB:n kestävillä lattialakoilla joita lakataan yleensä 5-kerrosta. Pintakäsittely toteutetaan toiveiden mukaan – yleensä mattalakalla tai miedolla valkolakalla. Lakkaus onkin Suomen oloissa erinomainen ja ylivoimaisesti suosituin pintakäsittelyvaihtoehto. Lue lisää valkolakkauksista ja sävytyksistä täältä! Myös väriöljyäminen on suosittu vaihtoehto etenkin kun halutaan tummempia tai värikkäämpiä sävyjä. 

Parketin korjaus

Parkettia voidaan korjata tai asentaa hionnan ohessa mikäli siinä on paikattavia kohtia, esim. syviä kolhuja / tummumia, jotka eivät lähde hiomalla. Hyödynnämme korjauksissa Suomen laajinta korjausparkettivalikoimaamme. Tarvittaessa sävyerot häivytetään sävylakalla. Teemme myös pienimuotoiset vesivahinkokorjaukset. Asiakkaitamme ovat mm. vakuutusyhtiöt ja rakennusliikkeet. Vaadittavat työmenetelmät selvitetään ilmaisella kohdekäynnillä ennen työn aloitusta.

Näyttely- ja toimitilamme sijaitsee Espoon Puolarmetsässä, toteutamme parketin hionnat & korjaukset myös Helsingissä, Vantaalla, Kirkkonummella ja Kauniaisissa. Pyydä tarjousta jo tänään! 

Ennen hiontaa
Vanha kulunut mosaiikkiparketti
Hionnan jälkeen (ennen lakkausta)
Vanha hiottu mosaiikkiparketti

Parketin lakkaus nykyaikaisilla myrkyttömillä lakoilla

Lakkaus korostaa ja tuo esiin puun luonnollista sävyä ja antaa sille erinomaisen suojan. Arboritec-lattialakkojen ainutlaatuisen keraamisen nanopartikkeliteknologian ansiosta lakkapinta on erittäin kestävä, koska se pureutuu tehokkaasti puun kuituun. Arboritec-lattialakkoja voidaan tällöin levittää määrällisesti vähemmän, jolla säilytetään aidon puulattian tuntuma. Olemme Arboritec AB:n virallinen jälleenmyyjä, vuosikymmenten aikana olemme havainneet ne kokeiluissa parhaiksi mahdollisiksi. Lattian lakkaus onnistuu nopealla käyttöönotolla yhdistettynä erinomaiseen kulutuskestoon ja myrkyttömyyteen. Sopivalla kiiltoasteella lakkapinnasta saadaan toiveittesi mukainen – yleensä mattapintainen (kiiltoaste 20).

Lakkaus suoritetaan yleensä viiteen kertaan (3. pohjalakkaa & 2. pintalakkaa). Pintalakkojen määrä vaihtelee riippuen mm. puun imemiskyvystä.

Kovempaa kulutuskestävyyttä vaadittaessa – esim. koiratalouksiin – suosittelemme Arboritecin kestäviä julkisen tilan lakkoja.

Vaihtoehtona perinteiselle värittömälle lakkaukselle ja valkolakkaukselle teemme myös öljyvahauksia ja sävytyksiä, mutta parketin lakkaus on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto mm. helppohoitoisuuden ja erinomaisen kulutuskeston takia. Henkilöstömme tekee mahdolliset parketin sävytykset hionnan ohessa ja sävytysmalleja voi tulla myös katsomaan näyttelytilaamme. Näyttelyssämme on valmiit sävymallit yleisimmille parketeille, kuten tammimosaiikille ja -lautaparketille. Teemme tarvittaessa asiakkaalle mallipalat toiveiden mukaan.

Mosaiikkiparketin hionta, Helsinki

Hionta toteutetaan uusilla koneilla useaan eri suuntaan karkeuksia säästämättä.

Parketin lakkaus

Lakkaus viiteen kertaan (3x pohjalakkaa & 2x pintalakkaa)

Lakattu parketti

Vanhakin parketti saa uuden ilmeen.

Ota kaikki hyöty ilmaisesta kohdekäynnistä

 Veloitukseton kohdekäynti ei sido tilaamaan työtä vaan voit peruuttaa sen milloin tahansa. Pidämme perinteistä palvelua kunniassa – kuulemme mielellämme toivomuksesi ja selvitämme parketin kunnon sekä tarvittavat työvaiheet. Kohdekäynnin jälkeen annamme kirjallisen tarjouksen. Tervetuloa tutustumaan lakkausmalleihin näyttelytilaamme Espoon Puolarmetsään! Kysy tarjousta jo tänään!

(Parketin hionta olisi hyvä tehdä remontin viimeisenä vaiheena, jotta vältytään remontin aikana syntyneiltä kolhuilta ja naarmuilta.)

Yrityksellämme on pitkä kokemus parketin hiontatöistä, joka on paras takeemme laadukkaasta työjäljestä. Kokemuksen karttuessa oikeanlaiset työmenetelmät ja materiaalit ovat hioutuneet parhaiksi mahdollisiksi.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö!
Parketin hionta Helsinki, toimialueeseemme kuuluu myös Vantaa, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi.

Vanha puulattia kannattaa yleensä kunnostaa – ota yhteyttä ja selvitetään paras ratkaisu juuri sinulle. Työn valmistuttua saat kotitalousvähennyksen laskulle, teemme työt laatutakuulla.

Parkettilakkojen kovuustaulukko

Kyseinen kovuustutkimus tehtiin v.2013 keväällä Metropolia ammattikorkeakoulussa. Mittaukset suoritettiin pintakäsittelytekniikan laboratoriossa. Kulutuskokeessa mitattiin lakan kulumaa milligrammoissa, sadan hiomakierroksen jälkeen.

Mitä isompi pylväs, sitä enemmän kulumaa.

Vaikka pinnoitteiden kovuus on tärkeää, pyrimme aina käyttämään myrkyttömiä ja liuotinvapaita lakkoja.

Parkettilakkojen kestävyys