Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – Arkisin 7:00-15:30myynti@parketti-kemppainen.com

Parketin hionta ja lakkaus

Lakattu parketti
Hiottu mosaiikkiparketti ennen jälkeen
Parketin lakkaus

Vaikka pinnoitteiden kovuus on tärkeää, pyrimme aina käyttämään myrkyttömiä ja liuotinvapaita lakkoja.

Vanhan parketin kunnostus on mainio keino piristää asunnon ilmettä. Kun ajan saatossa suojakerroksen muodostanut värjääntynyt puun pintasolukko ja pienet kolhut ja naarmut hiotaan pois, näyttää parketti usein kuin uudelta. Hiottu parkettisi voidaan pintakäsitellä monellakin tapaa, esimerkiksi sävyttää väriöljyllä tai valkolakalla. 

Toimitilamme sijaitsee Espoossa, työalueeseemme kuuluu myös Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi ja Kauniainen.

Jos parketissa on esim. syviä kolhuja tai tummumia, pyritään kuluneet kohdat vaihtamaan aina uusiin vastaaviin hyödyntäen Suomen suurinta korjausparkettivalikoimaamme. Vaadittavat työmenetelmät selvitetään ilmaisella kohdekäynnillä ennen työn aloitusta.

(Parketin hionta olisi hyvä tehdä remontin viimeisenä vaiheena, jotta vältytään remontin aikana syntyneiltä kolhuilta ja naarmuilta.)

Yrityksellämme on pitkä kokemus parketin parkettitöistä, joka on paras takeemme laadukkaasta jäljestä ja tyytyväisistä asiakkaista. Kokemuksen karttuessa oikeanlaiset työmenetelmät -ja materiaalit ovat hioutuneet parhaaksi mahdolliseksi.

 

Parketin hionta ja lakkaus laadukkailla materiaaleilla 

Henkilöstömme käyttää työssään uusia koneita, jotka mm. Pölyttävät vähemmän. Lakkaus tehdään pääsääntöisesti ruotsalaisen Arboritec Ab:n nykyaikaisilla vesiohenteisilla parkettilakoilla, joita lakataan yleensä 5-kerrosta (3-pohjalakkaa + 2-pintalakkaa). Olemme käyttäneet Arboritecin parkettilakkoja jo lähes 10-vuotta ja havainneet ne parhaiksi mahdollisiksi.

Pintalakkojen määrä vaihtelee riippuen puun imemiskyvystä. Arboritecin keraamisen nanopartikkeliteknologian avulla lakka pureutuu erinomaisesti puuhun tarjoten sille uuden suojan ja pitkän iän. Arboritecin valikoimaa ja kiiltoasteita hyödyntäen lakkapinnasta saadaan juuri sopivan kiiltävä tai mattapintainen – tarpeittesi mukaan.

Vaihtoehtona lakkaukselle teemme myös öljyvahauksia ja -sävytyksiä, mutta parketin lakkaus on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto mm. helppohoitoisuuden takia.

 

Vähän naarmuuntuneille puulattioille suosittelemme kevythiontaa ja lakkausta, jonka tarkoituksena on luoda puulle uusi suojakerros kuluttamatta sen hiontavaraa tarpeettomasti.

Kovempaa kulutuskestävyyttä vaadittaessa – esim. koiratalouksiin – suosittelemme Arboritecin kestäviä julkisentilan lakkoja.

Henkilöstömme tekee mahdolliset parketin sävytykset hionnan ohessa ja sävytysmalleja voi tulla myös katsomaan näyttelytilaamme. Näyttelyssämme on valmiit sävymallit yleisimmille parketeille, kuten tammimosaiikille ja -lautaparketille.

 

 Parketin hionta Helsingissä ja lähialueilla vuodesta 1983.

 

 

Ota kaikki hyöty ilmaisesta kohdekäynnistä!

 

Ennen tarjousta käymme kohdekäynnillä. Kohdekäynti ei sido tilaamaan työtä. Pidämme perinteistä palvelua kunniassa – kuulemme mielellämme toiveesi kasvotusten ja haluamme perusteellisen kuvan ennen työn aloitusta.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö!

Vanha puulattia kannattaa yleensä hioa ja kunnostaa. Ota yhteyttä, niin sovitaan kohdekäynti! Toimialueemme on Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi.

Kovuustaulukko

Kyseinen kovuustutkimus tehtiin v.2013 keväällä  Metropolia ammattikorkeakoulussa. Mittaukset suoritettiin pintakäsittelytekniikan laboratoriossa. Kulutuskokeessa mitatiin lakan kulumaa milligrammoissa, sadan hiomakierroksen jälkeen.

Mitä isompi pylväs, sitä enemmän kulumaa.

Parkettilakkojen kestävyys