Puolarmetsänkuja 6A, Espoo – Ma-Pe klo 7-15:30 – myynti@parketti-kemppainen.com

Parketin hionta ja lakkaus

Lakattu parketti
Hiottu mosaiikkiparketti ennen jälkeen
Parketin lakkaus

Vanhan parketin kunnostus on mainio keino piristää asunnon ilmettä. Kun ajan saatossa suojakerroksen muodostanut värjääntynyt puun pintasolukko ja pienet kolhut ja naarmut hiotaan pois, näyttää parketti usein kuin uudelta. Hiottu parkettisi voidaan pintakäsitellä monellakin tapaa, esimerkiksi sävyttää väriöljyllä tai valkolakalla. 

Parkettiliikkeemme sijaitsee Espoossa, toimialueeseemme kuuluu myös Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi ja Kauniainen.

Jos parketissa on esim. syviä kolhuja tai tummumia, pyritään kuluneet kohdat vaihtamaan aina uusiin vastaaviin. Vaadittavat työmenetelmät selvitetään ennen työn aloitusta.

(Parketin hionta olisi hyvä tehdä remontin viimeisenä vaiheena, jotta vältytään remontin aikana syntyneiltä kolhuilta ja naarmuilta.)

Parketti Kemppaisella on pitkä kokemus parketin hionnasta, joka on paras takeemme laadukkaasta työstä ja tyytyväisistä asiakkaista. Kokemuksen karttuessa oikeanlaiset työmenetelmät -ja materiaalit ovat hioutuneet parhaaksi mahdolliseksi.

 

Parketin hionta ja lakkaus laadukkailla materiaaleilla 

Parketin lakkaus tehdään pääsääntöisesti ruotsalaisen Arboritecin nykyaikaisilla vesiohenteisilla parkettilakoilla, joita lakataan yleensä 5-kerrosta (3-pohjalakkaa + 2-pintalakkaa). Pintalakkojen määrä vaihtelee riippuen puun imemiskyvystä ja vaihtoehtoina on erilaisia kiiltoasteita. Vaihtoehtona lakkaukselle teemme myös öljyvahauksia ja -sävytyksiä, mutta parketin lakkaus on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto mm. helppohoitoisuuden takia.

 

Vähän naarmuuntuneille puulattioille suosittelemme kevythiontaa ja lakkausta. Kevythionta ei poista naarmuja tai koloja, vaan sen tarkoituksena on luoda lakasta uusi suojakerros parketille.

Kovempaa kulutuskestävyyttä vaadittaessa – esim. koiratalouksiin – suosittelemme Arboritecin kestäviä julkisentilan lakkoja.

Henkilöstömme tekee mahdolliset parketin sävytykset hionnan ohessa ja sävytysmalleja voi tulla myös katsomaan näyttelytilaamme. Näyttelyssämme on valmiit sävymallit yleisimmille parketeille, kuten tammimosaiikille ja -lautaparketille.

 

 Parketin hionta Helsingissä ja lähialueilla vuodesta 1983.

 

 

Ota kaikki hyöty ilmaisesta kohdekäynnistä!

 

Ennen tarjousta käymme kohdekäynnillä. Kohdekäynti ei sido tilaamaan työtä. Pidämme perinteistä palvelua kunniassa – kuulemme mielellämme toiveesi kasvotusten ja haluamme perusteellisen kuvan ennen työn aloitusta.

Kovuustaulukko

Kyseinen kovuustutkimus tehtiin v.2013 keväällä  Metropolia ammattikorkeakoulussa. Mittaukset suoritettiin pintakäsittelytekniikan laboratoriossa. Kulutuskokeessa mitatiin lakan kulumaa milligrammoissa, sadan hiomakierroksen jälkeen.

Mitä isompi pylväs, sitä enemmän kulumaa.

Parkettilakkojen kestävyys

Vaikka pinnoitteiden kovuus on tärkeää, pyrimme aina käyttämään myrkyttömiä ja liuotinvapaita lakkoja.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö!

Vanha puulattia kannattaa yleensä hioa ja kunnostaa. Ota yhteyttä, niin sovitaan kohdekäynti! Toimialueemme on Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi.