Vaikka pinnoitteiden kovuus on tärkeää, pyrimme aina käyttämään myrkyttömiä ja liuotinvapaita lakkoja.

Parketin hionta ja lakkaus

 

Vanha parketti uuteen loistoon! 

Vanhan parketin hionta ja lakkaus on mainio keino piristää asunnon yleisilmettä. Kun ajan saatossa suojakerroksen muodostanut värjääntynyt puun pintasolukko ja pienet kolhut ja naarmut hiotaan pois, on parketti usein kuin uusi. Hiottu parkettisi voidaan myös sävyttää vaikkapa väriöljyllä tai valkolakalla.

Parkettiliikkeemme sijaitsee Espoossa, mutta toimialueeseemme kuuluu myös Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi ja Kauniainen.

Jos parketissa on esim. syviä kolhuja tai tummumia, pyritään kuluneet kohdat vaihtamaan aina uusiin vastaaviin. Vaadittavat työmenetelmät selvitetään ennen työn aloitusta.

(Parketin hionta ja lakkaus olisi hyvä tehdä remontin viimeisenä vaiheena, jotta vältytään remontin aikana syntyneiltä kolhuilta ja naarmuilta.)

 

 

Parketti Kemppaisella on pitkä kokemus parketin hiontatöistä, joka on paras takeemme laadukkaasta työstä ja tyytyväisistä asiakkaista. Kokemuksen karttuessa oikeanlaiset työmenetelmät -ja materiaalit ovat hioutuneet parhaaksi mahdolliseksi.

 

 

Parketin kunnostus laadukkailla materiaaleilla 

Parketin lakkaus tehdään pääsääntöisesti ruotsalaisen Arboritec:n vesiohenteisilla parkettilakoilla, joita lakataan 5-kerrosta (3-pohjalakkaa + 2-pintalakkaa). Pintalakkojen määrä vaihtelee riippuen puun imemiskyvystä ja vaihtoehtoina on erilaisia kiiltoasteita. Vaihtoehtona lakkaukselle teemme myös öljyvahauksia ja -sävytyksiä, mutta parketin lakkaus on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto mm. helppohoitoisuuden takia.

 

Vähän naarmuuntuneille puulattioille suosittelemme kevythiontaa ja lakkausta. Kevythionta ei poista naarmuja tai koloja, vaan sen tarkoituksena on luoda lakasta uusi suojakerros parketille.

Kovempaa kulutuskestävyyttä vaadittaessa – esim. lapsiperheisiin – suosittelemme Arboritecin julkisentilan lakkoja.

Teemme mahdolliset parketin sävytykset hionnan ohessa ja sävytysmalleja voi tulla myös katsomaan näyttelytilaamme. Näyttelyssämme on valmiit sävymallit yleisimmille parketeille, kuten tammimosaiikille ja -lautaparketille.

 

 Parketin hionta kokemuksella jo vuodesta 1983.

 

 

Ota kaikki hyöty ilmaisesta kohdekäynnistä!

 

Ennen tarjousta käymme kohdekäynnillä. Kohdekäynti ei sido tilaamaan työtä, vaan voit peruuttaa sen milloin tahansa. Pidämme perinteistä palvelua kunniassa – kuulemme mielellämme asiakkaiden toiveet kasvotusten ja haluamme perusteellisen kuvan ennen työn suunnittelua. Erinomaisesti suunniteltu työ on kuin puoliksi valmis!

Kovuustaulukko

Kyseinen kovuustutkimus tehtiin v.2013 keväällä  Metropolia ammattikorkeakoulussa. Mittaukset suoritettiin pintakäsittelytekniikan laboratoriossa. Kulutuskokeessa mitatiin lakan kulumaa milligrammoissa, sadan hiomakierroksen jälkeen.

Mitä isompi pylväs, sitä enemmän kulumaa.

Parkettilakkojen kestävyys
Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö!

Vanha puulattia kannattaa yleensä kunnostaa. Ota yhteyttä, niin sovitaan kohdekäynti!